Autisme, heb jij dat ook?

Het erkennen en herkennen van elkaars problematiek schept een band. Het verblijven onder lotgenoten betekent dat je niet hoeft uit te leggen wat er met je aan de hand is, waarom je gedrag anders is. Het klinkt misschien vreemd, maar juist mensen met autisme hebben behoefte aan contact.

Op deze pagina leest u een brief waarin een moeder van een Mikker haar ervaringen met De Mik heeft beschreven.

“Mensen met een autismestoornis zijn er in allerlei soorten en maten: van oliedom tot superslim, van klunzig tot handig, van muisstil tot hyperactief enz…… Maar één ding hebben zij gemeen: Eenzaamheid! Te goed om bij de slechten te horen, te slecht om bij de goeien te horen. Maar ze willen graag ergens bij horen, begrepen, gewaardeerd en geliefd worden.
Een veilige plek met mensen die in ze geloven en begeleiden als volwaardig mens, kan deze bijzondere persoonlijkheden op weg helpen naar een fijne toekomst. De Mik is zo’n plek! Geen oeverloos gezwam over tekortkomingen maar positieve bevestiging van kwaliteiten.
Door vertrouwen, uitdaging, humor en eindeloos geduld worden “De Mikkers” gemotiveerd weer in zichzelf te geloven zodat ze met hun specifieke vaardigheden een plek in de samenleving kunnen vinden.”

Was getekend: moeder van een Mikker